2021年度入学の祝辞 公衆衛生学研究科長

公衆衛生学研究科長 高橋 理 Osamu Takahashi Dean, Graduate School of Public Health

On behalf of the Graduate School of Public Health faculty and support staff, I would like to extend a warm welcome and congratulations to all new students and their family members. I am so delighted to see your smiling faces.

Recently, under the COVID-19 pandemic, everything has been changed. Working and studying from home are the new normal for many of us. Moreover, the role of public health has become more significant than ever, along with medicine and nursing across the world.

Like the characteristics of the novel coronavirus, nobody can predict the future. We are living in a “VUCA” world. VUCA stands for Volatility, Uncertainty, Complexity, and Ambiguity. To tackle these situations as a leader, listening to different opinions and continuing to learn by yourself is crucial. The faculty and students at St. Luke’s have been practicing this to address significant challenges. Our aim is to make you a global leader who would actively involve people in creating and disseminating new values and improving people's health and well-being, and contributing to social stability.

The most significant public health problems of our time also demand a multi-disciplinary approach. If we try to solve such global public health challenges, the solution comes not only from public health experts but also from many other professionals from the field of economics, policy, and medical science. We hope that our students become highly specialized professionals with problem-solving skills using a multi-disciplinary approach.

Furthermore, I understand that you are nervous because of the uncertain future. However, as Julius Caesar said, the die is cast today. Cross the border, take the initiative, change yourself and then change the world.

I wish you all the best as you begin your campus life at St. Luke’s International University Graduate School of Public Health.

Congratulations again to all of you from the bottom of my heart. Welcome to the wonderful world of public health.